Alla inlägg den 16 juli 2009

Av Lotta - 16 juli 2009 22:14


Ja jag kan inte säga att jag inte blev förvarnad. Men om jag inte riktigt tog de orden på allvar eller om jag var lite för optimisktisk vet jag inte riktigt.. Hur som helst så har jag varit med om en ny erfarenhet idag. (det var snällt uttryckt..)


Hade föreställt mig en skön promenad ner till stranden småpratandes med min gamla tågluffarpolare från längesen (det var länge sen vi sågs nu) och sen en härlig fika på utflyktsfilten med nybakta bullar o kaffe medan barnen badar..

Men riktigt så blev det inte..för hon har gått och blivit hundägare. På vägen ner hade alla 100% fokus på den lilla 15 veckors flatcoated retvivern med för stora tassar och vingliga ben som for runt och åt bajs och snörde in sig i allas ben och skulle leka med andra hundar på vägen (liksom matte måste prata vovve med deras mattar ni vet..(suck typ)).

Väl nere vid vattnet breder jag ut filten som man väl brukar och ska just till att duka upp när ett svart yrväder plötsligt far runt över hela filten och sätter geggiga tassmärken som nya mönster på min röda utflyktsfilt.. "Eeh..vi kan väl sitta på stenarna o fika ?" säger matte då med ett litet urskuldande leende. Visst tänker jag, stenar är ju bekväma..?!

Nåja, vi hänger den geggiga filten i ett träd för att torka och börjar hälla upp kaffe medan yrvädret far i och ur vattnet och hinner stänka ner oss otaliga gånger och även sätta fina geggtassemärken på mattes tröja o byxor (jag aktar mig noga nu..;-)). Precis när jag ska till att ta en första tugga på min bulle rusar alla barn upp ur vattnet och behöver hjälp med att hitta sina kläder och få på sig dem i rätt ordning! Hunden busar runt och är lätt överlycklig mest hela tiden. Till slut står vi upp o fikar och kastar ut bullar till ungarna som snabbt får glufsa i sig dem liksom i farten.

Sen promenerar vi hem och jag kommer att tänka på att jag undrar fortfarande vad de har gjort sen sist, ni vet allt det där man brukar prata om med nå'n man inte träffat på länge, ja förutom att de skaffat hund då och såå lyckliga hundägare (nästan jämt)!


Skönt att jag tänkt att skaffa katt till hösten.. ;)

Av Lotta - 16 juli 2009 11:39


Ett hett tips när du har tråkigt:Lyssna på när 6-åringar pratar med varandra!


Den här fick jag höra idag:

"Mitt fotbollslag är det bästa...vi har mött Södertälje, Bissarna.. Missarna, Burkarna, Lurkarna och ..Kamelerna."


Jag kunde inte göra annat än att snabbt smyga in i ett annat rum o pressa händerna för munnen! :D Underbara ungar :) Duktig på att rimma iaf..;)

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards